Monday, January 1, 2018

SHAKLEE SEREMBAN - SAYA PENGEDAR SHAKLEE YANG SAH (ID 884376)

[STICKY POST] *post yang baru kat bawah yer kengkawan

NOORLIZA BT NASIKIN.
SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR 884376.
CASH ON DELIVERY SEKITAR SEREMBAN,SEREMBAN 2,SIKAMAT,SENAWANG,PAROI,AMPANGAN DAN YANG SEKITARNYA.
POS SELURUH MALAYSIA,SABAH & SARAWAK.

http://noorlizanasikin.blogspot.com

PM/SMS/CALL/WHATSUP 019-6191820






Jika perlukan supliment semulajadi yang bersih dan berkesan bagi
1. SET MENYUSU
2. SET KULIT/MUKA
3. SET KURUS
4. SET HAMIL & PANTANG (3 IN 1)
5. SET ANAK BIJAK
6. SET BERPUASA
7. KESUBURAN
8. SET SENDI
dan lain-lain lagi.......

Dengan 
1. PERCUMA KONSULTASI MENGENAI SUPLIMENT SEPANJANG PENGGUNAAN 
2. PERCUMA UNTUK MASUK KE DALAM GROUP YANG KHAS TUK SEMUA CUSTOMER SHAKLEE


"Saya tidak pernah memperlekehkan profesion perubatan,
tetapi kita adalah dalam 2 bidang yang berasingan. Mereka
dilatih utk merawat penyakit,saya berminat dalam memperbaiki kesihatan"

-DR FORREST C.SHAKLEE,SR-

Wednesday, December 6, 2017

Kelas macamana nak kira bonus :)


Assalamualaikum semua.

Busy sikit dari pagi. Study sikit pastu masak pastu ambil anak-anak dari program cuti sekolah.

Nie tengah online buat kelas sesambil updated blog.
Sambil menyelam minum air gitu.

Hari nie ada rezeki saya untuk terangkan macamana nak kira bonus dengan Shaklee.
Senang ada susah pun ada.
Susah tu bila dah berkembang empayar,  lagi banyaklah nak kira kan..

Tapi sekarang Shaklee dah senang tak macam dulu.
Masuk web, klik jer kat bonus, dah tahu hari nie bonus dah berapa..
Setiap jam, setiap hari boleh check 😊

Tapi tak bolehlah macam tu kan..
At least kita kenelah ada basic untuk kira bonus macamana.
Nanti anak, cucu tanyer kita tahulah nak terangkan.
Tak gitu.

Ok...
Nak sambung class dulu yer..

Ada sesiapa nak join Dynamic Liza Empayar leh calling-calling yer..

Nak shaklee pun leh jer whatsup liza yer.

📱 019 619 1820

Tuesday, December 5, 2017

Selamat pagi :)



Assalamualaikum semua.
Rindu tak kat liza?
Lama sangat menyepi blog nie.
Aktif di fb ngan instagram jer..

Nie nekad nie azam bulan 12 nak cuba buat entry everyday :)

Doa-doakan liza berjaya yer.
Actually banyak sangat cerita tersimpan nak cerita kat sini...
Pasal family.
Pasal shaklee.
Pasal desert.

Kita cuba satu persatu yer..

Oh....
Bulan nie bulan VIVIX tau uolls.
Mesti ramai tersenyum.

Apa-apa nanti liza cerita pasal vivix yer..
Stay tune uolls...

Tak sabar nak tahu pasal #vivix?
Meh rojer-rojer liza yer

📱📱019 619 1820

Thursday, November 2, 2017

Alergik Seafood || Apa Yang Shaklee Dah Beri Pada Saya #1

APA YANG SHAKLEE DAH BERI PADA SAYA

Saya dapat makan SEAFOOD!
Yup,  betul... Saya alergik dengan semua seafood kecuali ikan 😅
Dulu bila makan jer mesti bibir besarlah,  gatal dalam telingalah...

SEKARANG sejak amalkan #alfalfa #bcomplex #vitc alergik yang saya alami selama hampir 30 tahun dah takde.
Bestkan..

Alfalfa nie fungsinya untuk detox... Buang toksin-toksin yang ada dalam badan kita nie.  Di samping itu alfalfa pun elok untuk kesihatan dalaman.

B Complex pula berfungsi untuk kurangkan rasa stress bila part gatal-gatal seluruh anggota badan. Plus b comp nie elok untuk kulit.

Vit C pula untuk kuatkan imun badan plus dlm vit c ada kolagen juga.

Tu yang saya seronok nak share kebaikan #shaklee 😍😍

Jom sesiapa yang ada alergik tu jom cuba 3 supliment yang saya sendiri dah cuba dan konsiaten amalkan sampai sekarang.

📱 www.wasap.my/60196191820

Cod || seremban
Pos || malaysia, sabah, sarawak


Monday, October 2, 2017

ESP - Promo Oktober 2017



Assalamualaikum dan salam isnin semua.. 
Dah masuk hari ke 2 bulan Oktober. 
Bulan nie ramai yang happy sebabnya ESP harga promo tau... 

Beli 4 esp akan dapat 5% 😍😍

Nak tahu tak apa yang bestnya ESP nie? 
Jom kita baca yer.. 

[INFO]
Manfaat utama ESP

♡ AWET MUDA - Asid Amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda

♡ BAIK UNTUK HORMON - kacang soya adalah satu satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung

♡ BAIK UNTUK PROSTAT - Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas didalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat

♡ KULIT REMAJA - meransang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut

♡ PEMBEKAL TENAGA - membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan

♡ MEMBAIKI PIGMENTASI - membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambur gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua

♡ MEMBAIKI MEMORI - meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan ransangan

Tu antara manfaat esp yer.. 

Sesiapa yang nak ESP harga promo jom rojer liza yer

📱019 619 1820

Boleh cod sekitar seremban dan sekelilingnya yer 🌺🌺





Tuesday, September 12, 2017

Set Kecantikan Wanita - The Radiant 4 by Shaklee

Assalamualaikum dan selamat pagi.
Bulan September dah kan..
Laju betul tahun 2017 nak sampai penghujungnya.

Jangan lupa..
Shaklee bulan Sept nie ada best offer tau..

SET RADIANT 4


Apa itu set radiant 4 nie? 

THE RADIANT 4
Set ni khas untuk penjagaan kulit untuk wanita... 
Eh... Lelaki pun boleh jer tau :)

Ada 4 langkah utama

1. BUILD 
-bina dan hasilkan sel kulit yang baru dan sihat 

2. FIRM
-Menganjalkan kulit. Menggalakkan penghasilan Kolagen semulajadi dalam kulit. 

3. PROTECT
-Melindungi sel dari kerosakan akibat serangan Radikal Bebas yang menjadi punca penuaan, garis halus dan jeragat. 

4. MOISTURIZE
-Melembabkan dan menghidratkan kulit. Kulit rasa lebih lembut.

Jom kita tengok apa kebaikan atau fungsi untuk setiap supliment yang ada dalam set radiant 4 nie... 

♥ESP @ Protein
🔻memberi keperluan asid amino
🔻membantu pertumbuhan sel yang sihat
🔻 Membaiki tisu yang rosak dan bina sel yang baru

♥Collagen
🔻 menegangkan elastisiti kulit dan memelihara kulit dari kedut
🔻mengurangkan parut dan kedutan

♥Vitamin C
🔻Mengurangkan risiko kulit kering dan kusam
🔻 membina collagen dalam kulit
🔻 membantu penyembuhan luka
🔻memerangi radikel bebas

♥GLA complex
🔻asid lemak omega 6 membantu memelihara kelembapan kulit
🔻mengurangkan radang kulit
🔻kulit lebih glowing dan bersinar

Kan... 

Bila uolls semua baca apa kebaikan... Apa yang akan uolls dapat hasilnya... Mesti nak cuba kan? 

Jom dapatkan Set Radiant 4 nie sekarang.. 
Saya sudah semestinya.. 



Nak tahu lebih lanjut...? 
Jom hubungi liza yer.. 
Kita borak-borak :)

019 619 1820
Noorliza Nasikin

Shaklee sekitar Seremban
Pos seluruh Malaysia





Friday, August 11, 2017

Raja Namrud

Assalam..
Jom kita baca cerita yang Adeeb pertandingkan 2 minggu yg lepas..
Pasal Raja Namrud mati kena gigit dek nyamuk :)


Raja Namrud

Raja Namrud merupakan seorang raja yang sombong.  Raja Namrud merupakan raja ketika zaman Nabi Ibrahim. 

Pada suatu hari,  Nabi Ibrahim berdoa, " Ya Allah, kurniakanlah tentera yang dapat mengalahkan Raja Namrud ". Allah memakbulkan doa Nabi Ibrahim lalu mengirimkan sekumpulan nyamuk. 

Nyamuk itu menyerang tentera Nabi Ibrahim dengan cara mengigit mereka. Ramai tentera Raja Namrud mati di serang nyamuk. 

Selepas itu, seekor nyamuk masuk ke dalam hidung Raja Namrud. Raja Namrud menjerit kesakitan. Namun begitu tiada siapa yang menolong beliau. Akhirnya Raja Namrud pun mati hanya disebabkan gigitan seekor nyamuk. 

Pengajaran di sini, janganlah kita sombong dan bangga diri kerana Allah itu berkuasa ke atas setiap sesuatu... 


Mama ngan kakak Ain sentiasa sokong adik tau..  Abah pun sama..  Doa dari tempat kerja :)


Monyok jer pagi bertanding tu sebab beberapa hari sebelum Adeeb jatuh bilik air.. 
Alhamdulillah takder yang serius. 
Masa nie Adeeb cakap pening sebab naik bas :)


Alhamdulillah..
Dalam pening-pening tu Adeeb dapat No 3..
Tahniah Adeeb.. 
Mama abah kakak dan semua bangga ngan Adeeb tau... 

Balik jer bagi makan tengahari... 
Saya bagi 1/2 sachet Nutriferon.. 
Dah tido semua.. 
Alhamdulillah.. 
Ok dah Adeeb :)


Sekali imbas.. 
Nutriferon nie memang wajib ada dalam 1 rumah.. 
Elok untuk sesiapa yang rasa nak demam, selsema, batuk dan sebagainya.. 
Terus jer telan atau bancuh 1 sachet yer... 

Nak Nutriferon tak? 
Boleh hubungi liza yer kat no hp kat pic tu.. 

Terima kasih.. 

Anak sihat.. 
Mama pun happy..