Wednesday, February 28, 2018

SHAKLEE SEREMBAN - SAYA PENGEDAR SHAKLEE YANG SAH (ID 884376)

[STICKY POST] *post yang baru kat bawah yer kengkawan

NOORLIZA BT NASIKIN.
SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR 884376.
CASH ON DELIVERY SEKITAR SEREMBAN,SEREMBAN 2,SIKAMAT,SENAWANG,PAROI,AMPANGAN DAN YANG SEKITARNYA.
POS SELURUH MALAYSIA,SABAH & SARAWAK.

http://noorlizanasikin.blogspot.com

PM/SMS/CALL/WHATSUP 019-6191820






Jika perlukan supliment semulajadi yang bersih dan berkesan bagi
1. SET MENYUSU
2. SET KULIT/MUKA
3. SET KURUS
4. SET HAMIL & PANTANG (3 IN 1)
5. SET ANAK BIJAK
6. SET BERPUASA
7. KESUBURAN
8. SET SENDI
dan lain-lain lagi.......

Dengan 
1. PERCUMA KONSULTASI MENGENAI SUPLIMENT SEPANJANG PENGGUNAAN 
2. PERCUMA UNTUK MASUK KE DALAM GROUP YANG KHAS TUK SEMUA CUSTOMER SHAKLEE


"Saya tidak pernah memperlekehkan profesion perubatan,
tetapi kita adalah dalam 2 bidang yang berasingan. Mereka
dilatih utk merawat penyakit,saya berminat dalam memperbaiki kesihatan"

-DR FORREST C.SHAKLEE,SR-

Saturday, February 3, 2018

Bento bulan Januari 2018

Assalamualaikum.
Selamat petang sabtu.

Jomlah saya tunjuk bento Ain Adeeb sepanjang bulan Januari.

Senang kumpul semua buat dalam 1 post jer.

Bento Ain yang nie, simple jer..
Buat mee lidi goreng.
Buat garlic bread dan mushroom soup.
Yang popia tu memang special request dari Ain.
Sebab selalu buat popia tu time puasa jer 😍😍
Nie minggu ke 3 rasanya.
Susun gambar pun rawak jer.

Minggu nie buat bento Ain macaroni goreng, sandwich telur dadar, nasi ayam goreng.

Yang ada 2 bekal tu selalu Ain bawak hari Khamis.
Sebab direct sekolah pagi terus ke Kafa.
Buat nasi goreng dan murtabak maggi.
Ada biskut untuk kunyah-kunyah juga 😚

Yang nie pulak bento minggu ke 2.
Bento yang simple-simple jer.

Ada sandwich telur rebus, again garlic bread dan mushroom soup, bihun sup dan murtabak maggi lagi sekali πŸ˜›

Last but not least.
Minggu awal sekolah.

Mama tengah rajin 😍
Minggu nie 2 kali Ain request nak mee goreng 🍝

Pastu buat lempeng cicah sambal sardin atau susu.

Nasi goreng viral, nugget dan roti sedap.
Saya panggil roti sedap nie sebab inti roti nie rasa custard tau.
Cari kat kedai sekitar Seremban Senawang memang susah nak jumpa.

Selalu jumpa kat Cafe Htj 😊
Kalu kebetulan Adeeb ada appoinment Doc Pakar barulah dapat beli.
Memang sedap...

Tu jerlah bento Ain Adeeb untuk bulan Jan 2018.

Mama rajin sebab Ain Adeeb nak bawak bento, kalu tak mood M pun ada jer..

By the way...
Ain selepas breakfast kat rumah, mesti kunyah-kunyah dulu Omega Shaklee.

Untuk iq dan minda.
Biar Ain fokus dalam kelas.

Ok..
If ada yang nak Shaklee boleh jer hubungi Liza yer.

Noorliza Nasikin
019 619 1820

Friday, February 2, 2018

Zat besi untuk ibu mengandung dengan VITALEA dari SHAKLEE

[INFO : ZAT BESI UNTUK IBU MENGANDUNG]

Seperti yang kita sedia maklum, zat besi amat penting bagi membantu sel-sel darah merah dalam badan manusia dan mencegah ANEMIA.

Bagi wanita hamil, zat besi lebih banyak diperlukan kerana jumlah hemoglobin meningkat ketika itu terutamanya pada dua trimester terakhir.


Selain daripada sumber makanan semulajadi seperti daging merah, hati, limpa, ikan bilis, tauhu dan tempe, wanita mengandung boleh mendapatkan bahan ini melalui vitamin tambahan.

Antara vitamin tambahan tersebut adalah VITALEA DENGAN FORMULA ZAT BESI keluaran Shaklee. Dengan pengambilan 2 biji sehari, ianya dapat membantu anda sehari, ianya dapat membantu anda meningkatkan paras HB di dalam badan dan mengelakkan anemia & pitam semasa mengandung.


Vitalea keluaran shaklee telah diakui oleh para doktor sangat bagus untuk diamalkan sepanjang tempoh mengandung dan menyusukan anak kerana ia adalah multivitamin yang dapat membantu menampung kekurangan vitamin di dalam badan ibu2.

Vitalea juga elok untuk ibu-ibu hamil yang terkena buasir.
Makan dengan Ostematrix sekali 😊


Vitalea memang dah ada dalam Set Bersalin,  Set Hamil dan juga Set Menyusu.
Jimat sebenarnya bila ambil set tersebut.

Boleh hubungi Liza yer untuk dapatkan VITALEA tersebut atau set penuh ✔πŸ‘

🌺Noorliza Nasikin
πŸ“±019 619 1820

πŸ‘Pengedar Sah Shaklee Seremban
πŸ‘©884376

Thursday, February 1, 2018

Februari With Love


Assalamualaikum 😍😍

Februari 2018
Akan bertambah lagi 1 tahun usia saya. 
Terlalu banyak kenangan manis sepanjang usia saya. 

Februari juga ingat nak buat azamlah.
Especially untuk blog. 
Nak cuba atau tekad untuk buat post setiap hari walaupun sikit 😊

Banyak nak cerita. 
Banyak nak share. 

Ok uolls. 
Semoga hari ini lebih terbaik dari semalam. Aamiin. 

Shaklee? 
#1 Ada promo vitalea for kids beli 3 dapat 4.

#2 Ada promo beli 4 kotak scp@collagen dan 1 botol vit c ada 10% tau 😍

Just call/whatsup/sms
πŸ“±019 619 1820 
🌸 Noorliza Nasikin
πŸš— Cod sekitar Seremban dan kawasan jajahannya
πŸš› Pos seluruh Malaysia, Sabah dan Sarawak

Wednesday, December 6, 2017

Kelas macamana nak kira bonus :)


Assalamualaikum semua.

Busy sikit dari pagi. Study sikit pastu masak pastu ambil anak-anak dari program cuti sekolah.

Nie tengah online buat kelas sesambil updated blog.
Sambil menyelam minum air gitu.

Hari nie ada rezeki saya untuk terangkan macamana nak kira bonus dengan Shaklee.
Senang ada susah pun ada.
Susah tu bila dah berkembang empayar,  lagi banyaklah nak kira kan..

Tapi sekarang Shaklee dah senang tak macam dulu.
Masuk web, klik jer kat bonus, dah tahu hari nie bonus dah berapa..
Setiap jam, setiap hari boleh check 😊

Tapi tak bolehlah macam tu kan..
At least kita kenelah ada basic untuk kira bonus macamana.
Nanti anak, cucu tanyer kita tahulah nak terangkan.
Tak gitu.

Ok...
Nak sambung class dulu yer..

Ada sesiapa nak join Dynamic Liza Empayar leh calling-calling yer..

Nak shaklee pun leh jer whatsup liza yer.

πŸ“± 019 619 1820

Tuesday, December 5, 2017

Selamat pagi :)



Assalamualaikum semua.
Rindu tak kat liza?
Lama sangat menyepi blog nie.
Aktif di fb ngan instagram jer..

Nie nekad nie azam bulan 12 nak cuba buat entry everyday :)

Doa-doakan liza berjaya yer.
Actually banyak sangat cerita tersimpan nak cerita kat sini...
Pasal family.
Pasal shaklee.
Pasal desert.

Kita cuba satu persatu yer..

Oh....
Bulan nie bulan VIVIX tau uolls.
Mesti ramai tersenyum.

Apa-apa nanti liza cerita pasal vivix yer..
Stay tune uolls...

Tak sabar nak tahu pasal #vivix?
Meh rojer-rojer liza yer

πŸ“±πŸ“±019 619 1820

Thursday, November 2, 2017

Alergik Seafood || Apa Yang Shaklee Dah Beri Pada Saya #1

APA YANG SHAKLEE DAH BERI PADA SAYA

Saya dapat makan SEAFOOD!
Yup,  betul... Saya alergik dengan semua seafood kecuali ikan πŸ˜…
Dulu bila makan jer mesti bibir besarlah,  gatal dalam telingalah...

SEKARANG sejak amalkan #alfalfa #bcomplex #vitc alergik yang saya alami selama hampir 30 tahun dah takde.
Bestkan..

Alfalfa nie fungsinya untuk detox... Buang toksin-toksin yang ada dalam badan kita nie.  Di samping itu alfalfa pun elok untuk kesihatan dalaman.

B Complex pula berfungsi untuk kurangkan rasa stress bila part gatal-gatal seluruh anggota badan. Plus b comp nie elok untuk kulit.

Vit C pula untuk kuatkan imun badan plus dlm vit c ada kolagen juga.

Tu yang saya seronok nak share kebaikan #shaklee 😍😍

Jom sesiapa yang ada alergik tu jom cuba 3 supliment yang saya sendiri dah cuba dan konsiaten amalkan sampai sekarang.

πŸ“± www.wasap.my/60196191820

Cod || seremban
Pos || malaysia, sabah, sarawak