Friday, November 22, 2013

SHAKLEE ...... HOT SET!!!!!

Assalamualaikum semua......
Lama tak berupdated blog nie...saya tengah busy ngan kerja hakiki dan juga nak masuk rumah baru...yeehhaaa!!!!!

So,post kali nie liza nak ceriterkan semua HOT SET yang terlalu ramai customer liza nak cuba dan ada yang sesetengahnya dah berjaya...syukur alhamdulillah......

Apa yer set-set hot tuh????

SET #1 : SET CADANGAN TUK KURUS


set budget

Untuk membantu PEMBAKARAN LEMAK
1. LECITHIN - membantu memecahkan lemak-lemak badan
2. OMEGA GUARD - membantu pembakaran lemak dan mengandungi hormon leptine yang akan mengawal selera makan.

Untuk PEMBUANGAN @ DETOX
1. ALFALFA - mencuci usus dari segala lemak-lemak,kolestrol dan toksin,boleh juga untuk membuang angin dalam badan.
2. HERB LAX - menjadi julap lembut untuk yg ada masalah sembelit.

Untuk MEMBINA
1. ESP - memberi rasa kenyang,jadi tak perlulah nak mengunyah 24 jam,rendah lemak dan tanpa kolestrol.
2. CINCH SHAKE - memberikan rasa kenyang yg lebih lama kerana cinch shake nie mengandungi kandungan leucine yang tinggi. Membantu badan memelihara otot semasa proses pembakaran lemak.

CINCH TEA nie kalau seseorg yang mengalami masalah rendah metabolisme badan,bersenam dan kawal makan PUN BERAT TAK TURUN......

SET #2 : SET CADANGAN MENYUSU (BUDGET)



1. ESP - sumber protein,salah sati komposisi penting dlm susu ibu. ESP adalah protein bersumberkan soya bagus untuk mempercepatkan penghasilan susu ibu dan ia juga memekatkan susu ibu.Bila susu pekat anak pun lebih cepat kenyang.
2. ALFALFA - bagus untuk milk booster. Selain tu merapatkan miss v,mengetatkan rahim,mengurangkan ingin rasa mengunyah dan ada lagi 1001 khasiat alfalfa nie tau.
3. OSTEMATRIX - sumber kalsium dalam badan. Bagus utk menampung keperluan kalsium yang hilang dr badan ibu menyusu.Membantu menghalang penyakit osteoporisis & gigi.
4. B COMP - bagus utk mengatasi stress.Ibu menyusu mudah letih terutama ibu2 yg bekerja.
5. VITALEA - multivitamin dgn formula zat besi. Sesuai tuk mengembalikan nutrisi dlm badan yang telah hilang semasa proses menyusukan bayi.
6. VIT C SR - utk imuniti si ibu. membantu supaya si ibu tidak mudah kener selsema.

SET #3 : SET CADANGAN UNTUK SUBUR


Untuk WIFE
1. GLA - membantu tubuh menghasilkan 'cecair kesuburan' yang antara kebaikannya ialah memberi 'ruang' tuk sperma terus hidup dlm tiub falipio sehingga 5 hari.Stabilkan hormon
2. B COMP - sebagai bekalan asid folik sgt penting tuk pembentukan janin bila hamil
(add on ALFALFA pun digalakkan)

Untuk HUSBAND
1. ZINC - kemampuan seks lelaki.Pengambilan jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki,impoten dan tinggikan kiraan sperma.
2. VIT E - meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yg lebih.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

3 jer??? yup....nie antara set yang memang banyak permintaan...alhamdulillah...ada gak set yang lain.....contoh mcm....

SET CADANGAN ANAK CERDIK

SET CADANGAN NAK NAIKKAN BERAT BADAN


dan mcm2 lagi......nak set muka,set rambut selalu gugur,set sendi,ada gastrik,astma,allegik dan mcm2 lagi......alhamdulillah, supliment Shaklee ada untuk anda semua. Kita berusaha yer.....

Ada yang nak tak set-set di atas???? leh jer dapatkan dari liza yer....

NOORLIZA NASIKIN
WHATSUPP/CALL/SMS   019-6191820
COD sekitar SEREMBAN
POS seluruh MALAYSIA,SABAH & SARAWAK

"Hidup untuk lebih memberi,terima penuh ikhlas"

pst : nak jana pendapatan tengah bulan 2-6 angka pun boleh dgn Shaklee tau....hanya RM75 seumur hidup insya allah berkat usaha serta bantuan dari kami di Liza'S Empayar......


Friday, November 8, 2013

ESP SHAKLEE - ENERGIZING SOY PROTEIN

ASSALAMUALAIKUM.....

ESP......SEDAPNYERLAH ESP NIE........NYUMMYYY...NYUMMYYYY.....
Saya dah amalkan ESP nie setahun dah..masa mula2 minum ESP nie sebab niat saya nak tambahkan susu badan tuk genapkan penyusuan Adeeb until 2 tahun......alhamdulillah sampai sekarang still ada lagi susu tuk adeeb.....adeeb dah 2 tahun 9 bulan......

Apa tu ESP????
Macamana ruper ESP tuh????
Apa rasa ESP tuh???
Apa kebaikan ESP tuh???

Banyakkkkkkkkk...........(tang  kebaikanlah....)
Lagi 1...ESP nie NON GMO tau....apa tu NON GMO?????nanti saya ceriter kat bawah nie yer.....



Nak tahu tak mcamna tanda yang anda semua kekurangan protein???
1. kulit wajah yang kusam
2. wajah penuh dengan tompokan bekas jerawat yang hitam
3. bekas gigitan nyamuk yang akhirnya menjadi kudis dan tinggalkan kesan
4. rambut anda sering gugur
5. lemah dan tak bertenaga......

itu tandanya anda semua kekurangan protein tau......jgn risau...ESP nie sehari just ambik 3 sudu sahaja...leh bancuh dengan air apa2 pun boleh...kecuali air panas dan jugak air berkafein takleh yer...... 


ESP Shaklee adalah jenis NON-GMO SOY tau.....apa maksud nya????
Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism) di mana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam,dituai sehinggalah diproses.....







ESP nie adalah baik bila kita gabungkan pengambilannya dengan supliment shaklee yang lain..
# ESP + OMEGA GUARD = kurangkan risiko keguguran@bayi pramatang,nak kurus,kurangkan kolestrol
# ESP + VITALEA = kesihatan optimum,gastrik,nak naikkan berat badan
# ESP + LECITHIN = mengembalikan bentuk badan selepas bersalin,untuk kurus
# ESP + ALFALFA = payudara anjal,milk booster
# ESP + GLA = ikhtiar untuk hamil,kulit cantik
# ESP + OSTEMATRIX = untuk sakit kepala,kurangkan jaundis untuk bayi yang menyusu ibu
# ESP + PERFORMANCE DRINK = kekal bertenaga,sesuai untuk yang suka bersukan,kerja di site



Banyak kan keistimewaan ESP nie.....terlalu banyak.....sedap pun sedap tau!!!!dalam setiap set shaklee WAJIB ada ESP nie....dalam SET KURUS ada,SET HAMIL,PANTANG & MENYUSU ada,dalam SET TRIPPLE GEMS pun ada,SET MUKA pun ada ESP nie......

tunggu apa lagi????jom dapatkan ESP tau....harga retail rm150....pasti the best!!!
la nie tengah harga promo....
# beli 6 percuma 1
# beli 2 dapat 5% less
lagilah menusuk kalbu.....

NOORLIZA NASIKIN
019-6191820
COD SEREMBAN & SEWAKTU DENGANNYA
POS SELURUH MALAYSIA



NUTRIFERON SHAKLEE....TERBAIK!!!!

ASSALAMUALAIKUM.......

Alhamdulillah...SHAKLEE ada pengganti panadol yang terbaik,iaitu NUTRIFERON....memang TERBAIK!!!
Sebab apa saya cakap terbaik???jom tengok gambar kat bawah nie.....



saya yakin ramai kat luar sana selalu pening kepala ker,selsema ker.....mesti yg dipikirkan dulu mesti Panadol kan????? betul tak????kalu betul....100% tuk saya.......tapi awak semua tahu tak kalu kiter ambik panodal terlalu banyak dlm 1 hari akan mengakibatkan apa???Cuba baca kat bawah nie...saya ambil petikan dari salah seorg blog...

Tak elok makan Panadol selalu sangat kerana boleh kena penyakit buah pinggang jika tak kawal penggunaanya.
Tak kira lah apa jenis Panadol seperti active fast ke?Panadol 650 ke? semuanya sama saja..Ada campuran bahan kimia yang boleh rosakkan tubuh badan.

Sumber http://hafizamri.com/bahaya-ubat-panadol-pada-tubuh-badan-kita

So, daripada ambil panadol telan mcm makan gula-gula tu baik kita semua ambil NUTRIFERON sebagai pengganti Panadol.......nie ruper bentuk NUTRIFERON nie....harga retail RM181.25 (ada 30 stick) kat dalam tuh....leh tahan 1-1.5 bulan....memang jimat sebab 
- orang yg sihat walafiat...nak imun badan kuat just ambik 1 stick seminggu
- orang yang sakit,selalu demam,selsema...ala...yg macam dlm gambar adeeb tu...just ambik 1-2 stick setiap hari.....
- kanak-kanak atas 1 tahun.....just ambik secalit masukkan dlm mulut......

Insya Allah akan berkurang segala kesakitan yg ada.....


Nie lah packaging tuk NUTRIFERON.....nak tahu info terbaik pasal NUTRIFERON????jom baca kat bawah nie....

Apa itu Nutriferon?

NutriFeron terbukti secara klinikal terdiri daripada gabungan ekstrak tumbuhan yang mengukuhkan sistem imun. NutriFeron menstimulasikan setiap sel di dalam badan kita untuk menghasilkan interferon aslinya sendiri.
Apakah interferon? Interferon ditemui oleh Dr. Yosuhiko Kojima pada tahun 1954, iaitu bahan semulajadi yang dihasilkan oleh setiap sel badan. Ianya diaktifkan setiap kali sel dijangkiti oleh mikrob, virus, sel kanser dan lain-lain.

>>> Siapa yg perlukan Nutriferon

1. Sesiapa sahaja yang berumur melebihi 12 tahun yang gaya hidupnya amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan system imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan
2. Individu yang ingin proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun mereka terhadap iritasi alam sekitar dan juga pencemaran udara
3. Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum
4. Individu yang berumur, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti
5. Individu yang diet mereka tidak optimum
6. Individu yang sering tertekan/hidup dalam tekanan
7. Individu yang gaya hidupnya tidak/kurang aktif

Kenapa perlu Nutriferon?

Untuk kegunaan harian, NutriFeron meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi badan iaitu suatu pengaktif kritikal sistem imun.

NutriFeron berfungsi di dalam peringkat selular sel dalam dua cara iaitu
- Mengaktifkan sistem pertahanan imun dengan aktif/cepat
- Menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan.

Interferon membantu melindungi kita daripada pendedahan harian terhadap beribu penceroboh asing yang boleh membawa kepada penyakit serius dan penyakit.

Oleh itu, amat perlu bagi kita untuk menolong badan kita membantu diri kita sendiri dan itulah tujuan Nutriferon; untuk merangsang setiap sel badan untuk menghasilkan lebih banyak interferon asli untuk menyediakan badan kita perlindungan dengan tahap yang lebih tinggi dalam skop yang luas terhadap serangan selsema, virus dsb.

Kenapa Nutriferon Shaklee?

1. Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara semulajadi.

2. Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon - Dr. Yasuhiko Kojima, imunologi dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon. Nutriferon daripada Shaklee adalah satu-satunya supplemen perlindungan di US.

3. Penyelidikan selama 40 tahun selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima membangunkan campuran unik empat elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan pengeluaran semulajadi interferon badan.

4. Campuran interferon yang dipatenkan elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. NutriFeron mempunyai MACH, 1 campuran interferon drpd ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckl.
5. disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia- 4 kajian klinikal yang dikeluarkan mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di NutriFeron.

6. Formula eksklusif dilindungi oleh tiga paten - Nutriferon disokong oleh tiga paten dan hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee.

7. Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik supplemen tambahan yang berkesan, NutriFeron telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, dan prestasinya.
___________Credit : Umi Nazrah



Dah baca semua......apa pendapat korang.....nak pilih PANADOL ker NUTRIFERON.....
berbaloi-baloi sebab 1 stick tuk semua sakit yg di atas.....nak g travel takyahlah nak bawak mcm2 ubat...just bawak NUTRIFERON jer..buh jer dlm beg tangan,selit jer dalam beg baju....ringan,mudah dan ringkas.....

Just PM/SMS/CALL/WHATSUP LIZA 019-6191820
ID SHAKLEE 884376 

P/S : IBU YG MENYUSUKAN ANAK PUN BOLEH TAU....
P/S/S : IBU YG MENGANDUNG PUN BOLEH...TAPI DAH LEPAS 2ND TRIMISTER YER MOMMY SEKELIAN.... :)

Monday, September 30, 2013

CoQHealth Plus (CoQ10) - PROMOSI SEPTEMBER

[STICKY POST.....POST TERBARU KAT BAWAH ENTRY NIE YER KENGKAWAN]

CoQ10 (PROMOSI SEPTEMBER)


Apa CoQ10 tu????
CoQ10 mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada camputan 28mg CoQ10 dengan VITAMIN E dan ekstrak TEH HIJAU yang didatangkan dalam kapsul bioketersediaan bagi memastikan potensi penguraian maksimun dan penyerapan yang lebih baik....

CoQ10 dapat......
1. MENYOKONG PENGHASILAN TENAGA BAGI JANTUNG
2. MENGGALAK DAN MELINDUNGI ARTERI SIHAT TERHADAP PENGOKSIDAAN LDL
3. MENINGKATKAN PEREDARAN DARAH
4. MEMBANTU MENAMBAH DAN MENGEKALKAN PARAS CoQ10 DI DLM DARAH.

Untuk pengetahuan juga,CoQ10 nie ada dlm kebanyakan krim muka yang berada di pasaran tau!!!!!


Baca artikel kat atas nie..siap bagi harga lagi tau.....bulan SEPTEMBAR nie leh la beli 6 free 1.....

Peranan yang paling penting bagi Co-Q10:

1. KESIHATAN JANTUNG
- Rawatan dan pencegahan penyakit kardiovaskular, termasuk aterosklerosis (arteri tersumbat).
- Mengurangkan kekerapan "angina episode" dan menguatkan otot jantung.
- Meningkatkan kualiti hidup dan kemandirian untuk orang-orang yang menghadapi kegagalan jantung kongestif.
- Tekanan darah pada pesakit dengan tekanan darah tinggi.

2. KANSER
Doktor telah menggunakan Co-Q10 untuk merawat kanser payudara dan kesihatan sokongan kepada pesakit yang menerima kemoterapi.

3. KENCING MANIS
Co-Q10 boleh meningkatkan insulin berita pengeluaran-baik untuk pesakit kencing manis

4. KESIHATAN GIGI
Co-Q10 juga telah digunakan dengan keputusan yang baik untuk merawat gejala distrofi otot dan penyakit gusi:

5. KESIHATAN MENTAL
Kajian makmal menunjukkan bahawa pesakit dengan penyakit Parkinson boleh mendapat manfaat daripada Co-Q10 tambahan.

6. PENURUNAN BERAT BADAN
Kegemukan juga boleh dikaitkan dengan kekurangan Co-Q10. Kajian menunjukkan bahawa suplemen Co-Q 10 boleh mengurangkan berat badan dan ia telah dicadangkan bahawa Co-Q10 boleh memberi manfaat dalam rawatan pesakit dengan sindrom keletihan kronik.

7. KESUBURAN
 

Dalam kajian yang melibatkan lelaki subur, Co-Q10 telah dikaitkan dengan peningkatan dalam jumlah sperma, motilitas sperma lebih baik dan kadar yang mengalakkan kadar kesuburan yang lebih baik




Tunggu apa lagi...jom dapatkan CoQ10 sekarang...mmg berbaloi tuk kesihatan jantung,tuk peredaran darah,tuk kesuburan serta yang bestnya tuk kecantikan kulit muka jugak.......

Nak CoQ10 ????cepat-cepat pm/msg/call

liza 019-6191820
fb : Kedai Chomel Vitamin'S Mamaliza
COD sekitar Seremban & sewaktu dengannya
POS seluruh Malaysia.....

Tuesday, September 17, 2013

SHAKLEE SEREMBAN - KENAPA KITA MEMERLUKAN SUPPLIMENT?????



Kenapa kita kener makan vitamin?????

1. Tubuh kitakan memerlukan dos vitamin yang tinggi daripada sumber makanan yang kita mkn hari2. Vitamin drpd makanan selalunya tidak cukup untuk bg kesan pencegahan penyakit dan anti-penuaan.

2. Buah-buahan dan sayur-sayuran yang kita makan tu mungkin tercemar. Sebab penggunaan baja sintetik dan racun perosak akan mempengaruhi kualiti buah dan sayuran tersebut

3. Zat makanan mudah hilang semasa proses pengangkutan,penyimpanan dan penyediaan.

4. Gangguan penyerapan zat makanan di dalam tubuh akan berlaku biler ada ambil ubat penahan sakit,laksatif,ubat-ubatan,alkohol,minuman keras dan antibiotik

5. Amalan diet yang tidak sihatseperti pengambilan kafein berlebihan,lemak,kolestrol,gula dan garam telah mengurangkan simpanan mineral dan menggangu penyerapan mineral.

6. Gaya hidup masakini dengan kehidupan mencabar,sibuk dan stress menyebabkan kurangnya penjagaan diri dan mengakibatkan masalah kesihatan.

7. Kurangnyer penyediaan makanan sihat di rumah dan gemar makanan segera yang tinggi kandungan MSG yang merupakan penyumbang kepada masalah kesihatan

8. Persekitaran yang tercemar dan imunisasi yang lemah mengakibatkan kekurangan mineral dan vitamin yang telah menyebabkan tubuh badan mudah dihinggapi penyakit

Oleh itu..jom kita hidup sihat dengan Shaklee.........

Mamaliza happy & hidup luar biasa dgn Shaklee
FB : Kedai Chomel Vitamin'S Mamaliza @ Noorliza Nasikin

019-6191820
id shaklee 884376

Friday, September 13, 2013

KATALOG SUPLIMENT SHAKLEE BERSERTA HARGA RETAIL YER KENGKAWAN SEMUA!!!!!!!

Assalamualaikum......

Entry nie khas tuk semua yang nak tahu apa kebaikan sesuatu supliment tu dengan harga retail sekali yer....Sesiapa yg dah pernah jadi customer saya mesti tahu harga yang terbaik akan saya bg pada anda semua......siap ada free gift dan juga free consultation yer...

Saya memang seronok dan gembira bila setiap customer saya bg feedback yang positif..sungguh,sungguh seronok!!!! Alhamdulillah.....

Ok...kat bawah nie saya sertakan katalog supliment shaklee beserta fungsinya dah harga yer....nak dapat harga ahli???jom jadi ahli sekarang......cepat2 pm/call/msg LIZA 019-6191820



NOTA KAKI : VIT C SR & HERB LAX OUT OF STOCK YER SAMPAI SAYA BGTAHU..HABIS SELURUH MALAYSIA....
(SAYA BG 2 SAIZ KATALOG YG BERBEZA YER...SENANG MANA SATU YG BOLEH ANDA SEMUA LIHAT)

Kat sini jugak saya akan bagi secara ringkas set-set istimewa mengikut keperluan

1. CADANGAN IBU MENYUSU
    - vitalea
    - esp
    - alfalfa
    - ostematrix

2. CADANGAN KESIHATAN OPTIMUM
    - vitalea
    - b comp
    - vit c chew

3. CADANGAN BERPANTANG/PEMBEDAHAN
    - vitalea
    - b comp
    - vit c chew
    - zinc

4. CADANGAN KECANTIKAN
    - vit e
    - b comp
    - vit c chew

5. CADANGAN KESUBURAN (SET BUDGET)
    - gla
    - alfalfa
    - esp ....... 3 item kat atas tuk ISTERI
    - vit e
    - zinc ....... 2 item kat atas tuk SUAMI

6. CADANGAN RESDUNG/ELERGI/ASTHMA/ALAHAN
    - b comp
    - vit c chew
    - alfalfa

7. CADANGAN UNTUK ANAK-ANAK
    - vit c chew
    - omega guard
    - meal shake

8. CADANGAN SISTEM PERTAHANAN BADAN/ANTIBODI
    - nutriferon

9. CADANGAN TUK KURUSKAN BADAN
    - herb lax (out of stock) ganti ngan alfalfa
    - lecithin @ omega guard
    - esp @ cinch shake
    - cinch tea

10. CADANGAN TUK NAIKKAN BERAT BADAN
      - vitalea
      - b comp
      - esp @ meal shake

dan ada lagi tau......jika ada apa2 pertanyaan leh jer call atau sms liza terus 019-6191820
Kalau ada nak jana pendapatan dan dapat bonus di tengah bulan dengan hanya rm75 seumur hidup.....leh tanyer liza jugak yer....

Shaklee The Best!!!!
Provides a Healthier Life for EVERYONE and a Better Life for ANYONE!!!!

Saturday, August 31, 2013

ADVANCED JOINT HEALTH TABLETS - SHAKLEE

[sticky post yer....post terbaru kat bawah]

PROMOSI BULAN OGOS 2013

ADVANCED JOINT HEALTH TABLETS
BUY 6 FREE 1



KENAPA MESTI MEMILIKI AJT NIE ????

- SBB AJT NIE MENYOKONG KESIHATAN SENDI DALAM 3 CARA 
1. EKSTRAK BOSWELLIA - MENINGKATKAN KESIHATAN SENDI
2. EKSTRAK JAGUNG - MENINGKATKAN KESAN KUSYEN
3. VIT C,ZINC - MEMELIHARA KESIHATAN TISU PENYAMBUNG

SIAPA YANG MEMERLUKAN AJT NIE???

1. YANG SELALU BISING SAKIT LUTUT
2. BILA NAK SOLAT ATAU BONGKOK TUK AMBIL BARANG PINGGANG RASA SAKIT
3. YANG SELALU TERASA SAKIT DI LENGAN,BAHU DAN SENDI2.....

TUA DAN MUDA PUN BOLEH SAJER TRY AJT NIE......

100% BEBAS CHONDROITIN DAN YANG PENTING AJT LEBIH CEPAT DAN LEBIH BERKESAN DALAM MASA 5 HARI......

LAGI-LAGI TIME NAK RAYA NIE.....MESTI JALAN SAKANNYERKAN...SO APA LAGI.....LEPAS DAH BERJALAN SAKAN TU,KAKI PUN DAH LENGUH2,PINGGANG PUN SAMA...TELAN AJHT SEBIJI.....INSYA ALLAH ESOKNYA KURANG DAH SAKIT2 SENDI SEMUA......



NAK LAGI BEST HADIAHKAN SET SENDI DI ATAS UNTUK MAK AYAH,ATUK NENEK ATAU PUN UNTUK DIRI SENDIRI........

PELIHARALAH KESIHATAN SENDI ANDA SEKARANG!!!!!!


PM LIZA 019-6191820
ID SHAKLEE 884376

COD SEKITAR SEREMBAN
POS SELURUH MALAYSIA
















Saturday, July 20, 2013

KURUS SECARA SIHAT DENGAN SHAKLEE........

Assalamualaikum semua .......

Hari nie dah hari ke 11 kita berpuasa....yang nak maintain kurus tu mulalah seronok kan????sebab time puasalah siang tak makan.....tapi jgn luper..mlm tu solat TERAWIH tau...senaman jugak tuh....disamping tambahkan lagi amal ibadah kepadaNYA....bulan ramadhankan bulan yang mulia.....

So sempena nak raya nie...ramaiiiiiii lah yang tanyer SET CADANGAN KURUS SHAKLEE nie...yerlah sebab Shaklee nyer suplimentkan BERSIH,SEMULAJADI & BERKESAN.....

*CINCH SHAKE/ESP.....LECHITHIN....ALFALFA*

3 tulah yang hari2 duk makan time sahur dan buka....insya allah leh kuruskan apa yang nak kurus,leh buang lemak tang mana yg lemak degil duk duduk tuh....leh shapekan body ngan bantuan protein dan serat lagi!!!!!


Secara ringkas...

1. CINCH/ESP - untuk membina/memejalkan otot....serat dlm nie tinggi...so yang nak kurus tu leh amalkan minum CINCH/ESP nie time sebelum makan...so biler kita nak start makan tu mesti rasa mcm dah kenyang jer....sebab serat dlm nie tinggi yer...

2. HERBLAX/ALFALFA - yang nie berfungsi sebagai pelawas/detox...especially nak buang toksin.....so yang dah banyak makan hari sebelumnya tuh....senanglah nak lawas semuanya yer....yang kes susah nak membuang setiap hari pun elok ambik HERBLAX/ALFALFA nie......

3. LECITHIN/OMEGA - nie dipanggil supliment anti lemak...hehehehe...tugas dia nak bakar lemak yang degil.....LECHITHIN pun bagus tuk org yang tinggi kolestrol tau...so sambil nak kurus tu leh lah kurangkan kolestrol dlm badan...... 


Nie lah fungsi LECHITHIN & HERB LAX .......

So..sesaper yg nak kurus secara sihat leh lah cuba supliment Shaklee nie..takyah risau-risau atau ragu-ragu...insya allah akan berkurang berat badan anda dengan pemakanan supliment yg konsisten serta minum air yg banyak dan jugak kawal pemakanan.....bersenam pun penting tau......

nak SET KURUS nie?????

fb : Noorliza Nasikin
page : Kedai Chomel Shaklee Mamaliza
HOTLINE : 019-6191820
COD : Sekitar SEREMBAN
POS : Seluruh MSIA

Wednesday, July 17, 2013

MONTAGE JUTAWAN SHAKLEE - SYUKUR ALHAMDULILLAH.......WORDLESS WED

SYUKUR ALHAMDULILLAH.......

saya bangga dan bersyukur sebab saya berada di bawah susur galur JUTAWAN......
jom kita tgk MONTAGE yang mmg memberi SEMANGAT yang TINGGI untuk saya terus MENGGAPAI BINTANG.....INSYA ALLAH.....AMIN......

GEMURUH JIWA






anda nak bersama saya MENGGAPAI BINTANG/IMPIAN bersama-sama.....jom sertai saya.......

liza 019-6191820
sid 884376
fb noorliza nasikin
page Kedai Chomel Vitamin'S Mamaliza



Wednesday, July 10, 2013

SALAM RAMADHAN DARI KAMI SEKELUARGA

ASSALAMUALAIKUM......

SALAM RAMADHAN DARI KAMI SEKELUARGA.....D'SYULIZAIN FAMILY......
SEMOGA RAMADAHAN KALI INI LEBIH DIBERKATI OLEHNYA..AMIN..AMIN....


Wednesday, June 5, 2013

Wordless Wednesday.......D'SyulizAin Family

Assalamualaikum........

Hari nie nak tepek picture saya,my hubby,kakak ain ngan abg adeeb banyak2lah....asyik Shaklee jerkan...hehehe...niekan blog family & kesihatan...so kenerlah 50-50 isinya......






Semuanya kesayangan saya dunia akhirat.........

noorliza nasikin
mohd shukri faidir
ain insyirah mohd shukri
muhammad adeeb irfan mohd shukri 

luv..luv...luv...until jannah!!!!amin..amin...

Thursday, May 9, 2013

ZINC COMPLEX ...... MEMANG TERBAIK TUK KES RAMBUT GUGUR!!!!!

Assalamualaikum.......

Hari nie saya nak ceriter serba sedikit pasal ZINC COMPLEX ..... antara supliment SHAKLEE yang termurah dan tahan dalam tempoh 4 bulan..sebab 1 hari sebiji jer makan sehari......harga???memang murahlah...nak jadikan hadiah tuk mak,abah,sedara-mara,kengkawan pun berbaloi-baloi.....harga saya letak kat bawah yer kengkawan.......


1) Meningkatkan sistem imun - membantu pengeluaran kelenjar thymus yang mengeluarkan T-cells untuk menentang cancer dan menghalang infection penyakit.

2) Diabetis - membantu pengeluaran insulin dan mengekalkan fungsi insulin
3) Jerawat - Zinc bertindak dengan mengawal selia jumpah testosteron dalam badan yang memainkan peranan dominan dalam menyebabkan jerawat. Zinc juga menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat
Kelesuan kronik
 

4) Mengekalkan deria bau - Mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif

5) Gugur rambut / botak - zinc mengaktifkan 200 jenis enzim dan meransang regenerasi sel. Ini dapat memelihara pertumbuhan dan perkembangan sel
 

6) Penyembuhan luka yang cepat - zinc mempercepatkan pemulihan luka luar dan dalam dan memperbaiki alergy
 


7) Rabun malam- Membantu mengurangkan rabun malam



8) Ovulasi wanita - wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu pengucupan uterus membantu mengembalikan daya ketahanannya
Memperbaiki radang kulit - Pengambilan zinc dapat memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat

9) Kemampuan seks lelaki - zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga dan meninggikan kiraan sperma
Kanser prostat - pengambilan zinc dapat mengurangkan pembengkakan prostat sebanyak 70%


10) Membentuk kolagen - Zinc membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kuku, kulit dan organ.

11) ZINC COMPLEX : Disarankan kepada pesakit buasir yang tahapnya lebih tinggi seperti keluar najis bersama darah dan membuang air besar dengan rasa yang sangat perit. ZINC COMPLEX membantu MENYEMBUHKAN LUKA di bahagian dalam dubur dengan lebih cepat.

dan tambah pengambilan dengan

OSTEMATRIX : bantu mengurangkan SEMBELIT dan melancarkan PEMBUANGAN AIR BESAR serta memberi keselesaan kepada anda apabila mengalami luka di bahagian dubur.





Secara kesimpulannya...zinc leh cover tuk sebarang masalah seperti di bawah.......testimoni saya sendiri....saya amalkan ESP+GLA+ZINC+B COMP ... alhamdulillah rambut dulu banyak gilerrrr berterabur kat lantai bilik...sekarang dah kuranglah...lega sikit......


Harga????hehehe...memang murah pun .... retail harga rm33.75 ... kalu nak leh jer pm/sms/msg jer liza.....

LIZA 019-6191820
ID SHAKLEE 884376
COD SEKITAR SEREMBAN,SEREMBAN2,SENAWANG,SIKAMAT,AMPANGAN
POS SELURUH MALAYSIA

Tuesday, May 7, 2013

TAMBAH SUSU BADAN - ESP+ALFALFA+OSTEMATRIX.......

Assalamualaikum semua especially tuk ibu,mak,mama,mommy,bonda & sebagainya.......
Minggu nie bersamaan 11/12hb Hari Ibu kan....hehehehe...saya lak yg happy sebab saya dah bergelar seorang mama kepada puteri dan putera saya yang comel,bijak,keletah,cerewet dan mcm2 lagi hampir 5 tahun......alhamdulillah.....

Kali nie saya nak ceriter sikit pasal penyusuan susu ibu nie..saya alhamdulillah kedua anak-anak saya kakak ain ngan abg adeeb berjaya saya susukan selama 2 tahun.....adeeb sampai sekarang still menyusu badan lagi...adeeb dah 3 tahun 3 bulan minggu depan......

Saya masa kakak ain memang dah kenal Shaklee...tapi masa tu saya just ambik Performance Drink sebab masa tu saya dah start kejer dan tiba musim puasa...saya google semua dan saya amalkan PD nie..alhamdulillah..memang berkesan..puasa tak letih sgt dan kandungan air dlm badan pun maintain....


PERFORMANCE DRINK tu canister yang warna putih..yg ada org naik basikal tuh......PD nie memang terbaik tuk
1.pilihan eksklusif untuk tenaga yang berpanjangan
2.membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan

PD nie rasanya oren-oren...sedap....saya selalu campur ngan air sunquick ataupun minum mcm tu jer....takyah nak campur ngan gla bagai.......

Ok....sekarang saya nak ceriter serba sikit pasal MILK BOOSTER saya selama menyusukan adeeb sehingga ke hari nie......

Mula-mula saya just ambik set budget jer....ESP ngan AL FALFA....alhamdulillah....dari saya kener pam hari nie tuk esok..saya dah leh wat stok tuk simpan jika ada emergency....masa tu adeeb lagi 2 @ 3 bulan lagi nak 2 tahun.....alhamdulillah.......


ENERGIZING SOY PROTEIN....ESP....memang antara sumber protein yang terbaik...ESP Shaklee NON-GMO yer...tu yg terbaiknya ESP Shaklee!!!!!

KELEBIHAN SHAKLEE ESP UNTUK ANDA

1) Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2) Bantu hilangkan parut jerawat di muka.
3)
Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
4) Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
5) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. Testimoni sebenar dari rakan saya yang berjaya menurunkan berat badan sebanyak 7kg dalam masa kurang dari sebulan hanya dengan ESP.
6) Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
7) Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
8) Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum
9) Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.
10) Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.



see..banyakkan khasiat ESP yang boleh dapat.....saya pun dah dapat dah khasiat2 nie.....

AL FALFA lagilah bagus tuk mama2 seperti saya nie....yang nie memang membantu penghasilan susu yang meriah dan berkhasiat....memang terbaik....


KHASIAT AL-FALFA
-
Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
-Melegakan sakit sendi dan belakang.
-Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
-Memberi sensasi
rasa sejuk (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
-Memberi kelegaan semasa haid.
-Merawat arthitis
-Bagus untuk elergi dan ekzema
-Merawat asma
-Mencuci usus bagi membuang toksik
-Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
-Meneutralkan asid dalam badan
-Merawat masalah keputihan pada wanita
-
Membesar dan menegangkan payudara
-
Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
-Memulihkan urat selepas bersalin
-Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
-Meningkatkan stamina seorang suami
-Melegakan sembelit



Terkini...saya dah tambah OSTEMATRIX tuk meriahkan lagi susu saya..semuanya tuk Adeeb....alhamdulillah.....saya mkn ostematrix nie...sakit2 tulang biler bangun tido,lenguh2 semua alhamdulillah hilang.....nak membuang pun dah senang sekarang nie......

OSTEMATRIX membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk KALSIUM yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.

Sangat sesuai untuk semua golongan terutama
Ibu Hamil
 
Ibu Menyusu
Orang sakit sendi
Orang yg lenguh2 badan
Orang buasir
Berak x lawas

Kat atas tulah putera saya ... namanya Muhammad Adeeb Irfan.....sebab dia jugaklah saya dah mula join Shaklee tuk cari side income tuk family saya.....niat saya untuk membantu org yang di luar sana tahu khasiat sebenarnya Shaklee nie....yg alergik dah kurang atau hilang alergiknya mcm saya....yang selalu rambut gugur dah kurang rambut berterabur kat atas lantai,yang rasa badan tu mengembang jer semacam dah suker sebab seluar jeans yg lama dah leh pakai....dan mcm2 lagi....tu sebab saya suker share ngan pembaca-pemba semua tentang Shaklee nie (hehehe,huhuhu...ada ke yg baca blog saya nie....dahlah blog tak glamour...)

Apa-apa pun kalu ada yang dah baca blog saya nie...dan berminat nak cuba Shaklee nie...memang sgt2 dialu-alukan....saya akan menjadi konsultasi anda semua...
Yang penting saya nak kita semua sihat walafiat .....

SHAKLEE BERSIH,SEMULAJADI & BERKESAN.....

LIZA 019-6191820
ID SHAKLEE 884376
COD SEKITAR SEREMBAN,SEREMBAN 2,SIKAMAT,PAROI,AMPANGAN,SENAWANG
POS SELURUH MALAYSIA........

Saturday, April 27, 2013

TESTIMONI SHAKLEE...TERBAIK!!!!

Assalamualaikum semua.....

Post kali nie....panjang lebar.... saya nak buktikan apa yang telah semua customer shaklee saya amalkan dan hasil yang telah diaorg dapat......kita berusaha dan bertawakal..insya allah....akan dipermudahkan....

Memang routine saya akan pm setiap customer saya nak tahu perkembangan kesihatan yg akan diaorg dapat biler dah mkn shaklee....sebab setiap org akan alami Healing Crisis.....setiap org akan mengalami healing crisis yg berbeza ikut individu sendiri......

Saya tunjukkan feedback diaorg kat sini.....saya happy sangat biler dapat feedback yg bagus...yang lebih menyihatkan diaorg semua...yang kurangkan kesakitan diaorg semua.....

Customer saya nie amalkan banyak dah...ESP,ALFALFA,LECHITIN,HERB LAX,OMEGA...DAN TERKINI VITAMIN E....vitamin e nie kalu yg jenis susah nak telan...leh jer wat masker..ESP+VIT E...kalu nak senang buh jer VIT E kat muker sebelum tido...pecahkan dan sapu kat bahagian parut atau jerawat..biarkan jer...masa tidokan (tu kalu buh vit e jer tau..kalu yg bue ESP tuh..agak-agaklah,10 minit basuh dulu muker baru tido)...hehehe..kulit muker akan rasa lebih tegang dan lembut jer tau..dan Insya Allah parut akan berkurangan sedikit demi sedikit.......

Vita-E Complex
Pemeliharaan Kulit
Meningkatkan Tenaga & Stamina
Anti-Oksidan
Memperbaiki Parut
Anti-Aging
Melindungi Jantung


OSTEMATRIX.....memang kesemua customer saya yg ambik oste nie bg tip top testimoni..saya pun mkn oste nie....oste gabungan kalsium+magnesium+vit d....terbaik tuk tulang & gigi...yang tak suker minum susu tu mmg terbaiklah ambik oste nie..sebab 1 biji oste sama jer dengan 1 gelas susu besar kalsium tinggi tau!!!sonang jer..terus telan 4 biji sebelum tido..dan hasilnya...senang nak bangun menunaikan solat subuh,sakit-sakit pinggang pas bersalin dah hilang...semuanya dengan izinNYA..kita berusahakan.....

Antara kebaikan Shaklee Ostematrix :
(1) Tidur malam lebih lena
(2) Menghilangkan bisa-bisa kaki serta letih badan
(3) Mengelakkan sakit pinggang serta rasa kebas 
(4) Melawaskan system penghadaman yang memudahkan anda untuk membuang keesokan   
    harinya
(5) Badan lebih bertenaga apabila bangun bagi




Mula-mula customer saya nie amalkan LECHITIN & HERB LAX...sebab dia ckp susah nak detoxkan???so after dah consume 2-2 nie alhamdulillah senang jer.....dan customer saya nak topup mkn ALFALFA...so result yang customer saya dapat lagi best!!!kengkawan tegur kulit muker dah makin moist,tgk lembut jer.....nak badan kurus pun dah dapat hasil...yang penting mkn kener konsisten & minum air yang banyak.....
Senang jerkan..nak kurus secara sihat...LECHITIN tuk bakar lemak...dan HERB LAX tuk lawas atau detox.....nak lagi cepat add on ESP atau CINCH.......

ALFALFA COMPLEX....memang superb BEST!!!!saya amalkan dan alhamdulillah..masalah alergik saya dah kurang,nak membuang pun ok...dan yang lebih penting dalam alfalfa nie ada kacip fatimah tau..so secara automatik bagus tuk kesihatan dalaman....

KOMBINASI TERBAIK DGN ALFALFA
1) ALFALFA + Vitamin E = Keintiman
2) ALFALFA + Herblax = Detoks
3) ALFALFA + OmegaGuard/Lecithin = Detoks & Bakar/Pecahkn lemak
4) ALFALFA + Vita C Plus = Alergi
5) ALFALFA + GLA Complex = Kulit cantik
6) ALFALFA + ESP/MEALSHAKES = Milk booster
7) ALFALFA + Ostematrix = kesihatan tulang/melawas
8) ALFALFA + Vivix = Anti kanser
9) ALFALFA + Zinc = Diabetes
10) ALFALFA + Garlic = membuang angin dalam badan


Ok....Yang nie lak testimoni customer saya yg consume SET TRIPPLE GIMS.....alhamdulillah..niat dia tuk bg hubby dia naik berat badan....anak pun sama....berkesan...terkejut biler tgk nafsu mkn hubby dia berbeza dr sebelum  nie...anak-anak pun suker dan kuat dah mkn dan minum susu...alhamdulillah......

ESP+MEAL SHAKE = kekenyangan,kulit yg cantik,bertenaga,sumber protein dan nutrien yg bagus,sesuai tuk ibu menyusu yg dah start nak ganti puasa nie...

PERFORMANCE DRINK = sesuai sgt2 tuk yg kerja site/berat,bg tenaga,membekalkan bendalir tuk membantu mencegah penyahidratan,anak demam bg jer minum PD nie..insya allah hilang panas badan....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ok..nie pulak testimoni saya sendiri ... sya mkn sendiri,anak pun makan...dan hubby saya pun mkn jugak Shaklee nie..so far alhamdulillah..memang terbaik!!!!!!!

Tuk kakak ain ngan  abang adeeb saya bg ketiga-tiga nie sekali...tapi bukan setiap hari yer....ada hari-harinya.....memang nampak hasilnya....kakak yg dulu susah sgt nak makan,sekarang kejap-kejap mintak makan.....yg dulu susah nak yak yak,sekarang alhamdulillah senyap-senyap jer dah yak yak.....
Adik pun sama...dulu selalulah kener batuk,sekarang dah kurang batuk dah...kalu tak dulu 2 kali masuk hospital....aduhai......bab yak yak tu pun still lagi ada...tapi dah kuranglah sikit......iq jgn cakaplah...panjang akal 2-2- nie....dah petah bercakap...kakak ain nak masuk 6 tahun...adik br 3 tahun lebih..alhamdulillah.....

MEAL SHAKE
-membekalkan protein untuk pertumbuhan otot kanak-kanak
-protein juga lebih lambat dihadam oleh itu, ia memberi rasa keyang lebih lama.
-juga sebagai energy booster untuk anak-anak terutamanya anak-anak yang bersekolah.. so takda lah mengantuk di dalam kelas kan..
-meal shake jua menandungi serat.. untuk memelihara sistem percernaan anak2.. sesuai untuk anak yang kerap sembelit..
-Meal shake menandungi MULTIVITAMIN. membekalkan nutrisi asas untuk anak2 anda terutama yang picky eater.. juga menambah selera makan anak2..

OMEGA GUARD
-membekalkan DHA dan EPA untuk perkembanan otak si manja anda
-memelihara sistem pernafasan anak-anak..sesuai untuk anak yang dihantar ke TASKA.. yang sering demam..selsema.. athsma dll..
 

VIT C CHEW
-antibodi badan
-bekalkan vit c yg hebat
-rasa sitrus yg sedap


GLA & ZINC.....saya amalkan 2-2 nie sebab rambut saya banyak gugur oooooo!!!!dah tukar syampu semua pun sama jer..last-last saya amalkan zinc selang sehari..alhamdulillah dah kurang dah gugur rambut...GLA lak memang bagus tuk hormon wanita nie ngan kulit muker....


Yang nie memang TIP TOP ITEM!!!!saya sanagt suker...disebabkan ESP+ALFALFA nie jugaklah saya dapat susukan adeeb sampai sekarang alhamdulillah........



Alfalfa (buang) sumber serat untuk menyerap pecahan lemak & kolesterol yang dipecahkan oleh lecithin dan mengangkut keluar dari badan. Melawaskan sistem penghadaman dan terkenal sebagai penggalak susu sejak dari zaman dahulu!

ESP Soy Protein Isolate Powder(bina)
sumber protein untuk memelihara otot dalam proses penurunan berat badan. Protein juga terkenal sebagai penggalak susu selain memberi si ibu rasa kenyang lebih lama dan berpanjangan.

Jadi..inilah antara testimoni yg dapat saya sertakan...banyak sebenarnya...tapi tak larat dah nak type....hehehe..apa-apa pun semua suppliment yg kiter ambik kenerlah dgn aturan yg betul....still ambik makanan yang berkhasiat terutaman sekali mak-mak yg nyusukan badan......kener minum air yang banyak sehari 2@3 liter sehari...yg nak kurus...kenerlah kawal makan semuakan......


so semua...jom shaklee.......
just call/pm/msg/whatsup jer liza yer
019-6191820

COD - sekitar SEREMBAN
POS - seluruh MALAYSIA