Friday, November 8, 2013

NUTRIFERON SHAKLEE....TERBAIK!!!!

ASSALAMUALAIKUM.......

Alhamdulillah...SHAKLEE ada pengganti panadol yang terbaik,iaitu NUTRIFERON....memang TERBAIK!!!
Sebab apa saya cakap terbaik???jom tengok gambar kat bawah nie.....



saya yakin ramai kat luar sana selalu pening kepala ker,selsema ker.....mesti yg dipikirkan dulu mesti Panadol kan????? betul tak????kalu betul....100% tuk saya.......tapi awak semua tahu tak kalu kiter ambik panodal terlalu banyak dlm 1 hari akan mengakibatkan apa???Cuba baca kat bawah nie...saya ambil petikan dari salah seorg blog...

Tak elok makan Panadol selalu sangat kerana boleh kena penyakit buah pinggang jika tak kawal penggunaanya.
Tak kira lah apa jenis Panadol seperti active fast ke?Panadol 650 ke? semuanya sama saja..Ada campuran bahan kimia yang boleh rosakkan tubuh badan.

Sumber http://hafizamri.com/bahaya-ubat-panadol-pada-tubuh-badan-kita

So, daripada ambil panadol telan mcm makan gula-gula tu baik kita semua ambil NUTRIFERON sebagai pengganti Panadol.......nie ruper bentuk NUTRIFERON nie....harga retail RM181.25 (ada 30 stick) kat dalam tuh....leh tahan 1-1.5 bulan....memang jimat sebab 
- orang yg sihat walafiat...nak imun badan kuat just ambik 1 stick seminggu
- orang yang sakit,selalu demam,selsema...ala...yg macam dlm gambar adeeb tu...just ambik 1-2 stick setiap hari.....
- kanak-kanak atas 1 tahun.....just ambik secalit masukkan dlm mulut......

Insya Allah akan berkurang segala kesakitan yg ada.....


Nie lah packaging tuk NUTRIFERON.....nak tahu info terbaik pasal NUTRIFERON????jom baca kat bawah nie....

Apa itu Nutriferon?

NutriFeron terbukti secara klinikal terdiri daripada gabungan ekstrak tumbuhan yang mengukuhkan sistem imun. NutriFeron menstimulasikan setiap sel di dalam badan kita untuk menghasilkan interferon aslinya sendiri.
Apakah interferon? Interferon ditemui oleh Dr. Yosuhiko Kojima pada tahun 1954, iaitu bahan semulajadi yang dihasilkan oleh setiap sel badan. Ianya diaktifkan setiap kali sel dijangkiti oleh mikrob, virus, sel kanser dan lain-lain.

>>> Siapa yg perlukan Nutriferon

1. Sesiapa sahaja yang berumur melebihi 12 tahun yang gaya hidupnya amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan system imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan
2. Individu yang ingin proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun mereka terhadap iritasi alam sekitar dan juga pencemaran udara
3. Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum
4. Individu yang berumur, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti
5. Individu yang diet mereka tidak optimum
6. Individu yang sering tertekan/hidup dalam tekanan
7. Individu yang gaya hidupnya tidak/kurang aktif

Kenapa perlu Nutriferon?

Untuk kegunaan harian, NutriFeron meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi badan iaitu suatu pengaktif kritikal sistem imun.

NutriFeron berfungsi di dalam peringkat selular sel dalam dua cara iaitu
- Mengaktifkan sistem pertahanan imun dengan aktif/cepat
- Menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan.

Interferon membantu melindungi kita daripada pendedahan harian terhadap beribu penceroboh asing yang boleh membawa kepada penyakit serius dan penyakit.

Oleh itu, amat perlu bagi kita untuk menolong badan kita membantu diri kita sendiri dan itulah tujuan Nutriferon; untuk merangsang setiap sel badan untuk menghasilkan lebih banyak interferon asli untuk menyediakan badan kita perlindungan dengan tahap yang lebih tinggi dalam skop yang luas terhadap serangan selsema, virus dsb.

Kenapa Nutriferon Shaklee?

1. Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara semulajadi.

2. Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon - Dr. Yasuhiko Kojima, imunologi dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon. Nutriferon daripada Shaklee adalah satu-satunya supplemen perlindungan di US.

3. Penyelidikan selama 40 tahun selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima membangunkan campuran unik empat elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan pengeluaran semulajadi interferon badan.

4. Campuran interferon yang dipatenkan elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. NutriFeron mempunyai MACH, 1 campuran interferon drpd ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckl.
5. disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia- 4 kajian klinikal yang dikeluarkan mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di NutriFeron.

6. Formula eksklusif dilindungi oleh tiga paten - Nutriferon disokong oleh tiga paten dan hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee.

7. Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik supplemen tambahan yang berkesan, NutriFeron telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, dan prestasinya.
___________Credit : Umi Nazrah



Dah baca semua......apa pendapat korang.....nak pilih PANADOL ker NUTRIFERON.....
berbaloi-baloi sebab 1 stick tuk semua sakit yg di atas.....nak g travel takyahlah nak bawak mcm2 ubat...just bawak NUTRIFERON jer..buh jer dlm beg tangan,selit jer dalam beg baju....ringan,mudah dan ringkas.....

Just PM/SMS/CALL/WHATSUP LIZA 019-6191820
ID SHAKLEE 884376 

P/S : IBU YG MENYUSUKAN ANAK PUN BOLEH TAU....
P/S/S : IBU YG MENGANDUNG PUN BOLEH...TAPI DAH LEPAS 2ND TRIMISTER YER MOMMY SEKELIAN.... :)

2 comments:

latifah mat gani said...

Assalam sis..nk tnya klu baby 11 bulan mcmmana cara nk makan nutriferon ni.??tq2..

noorlizanasikin said...

wsalam....
baby kenaper yer???
if bawah 12 bulan mmg tak boleh makan shaklee lagi...
melainkan pn latifah menyusukan baby...pn latifah yang kener makan nutriferon...
and then bf baby....
pn latifah boleh whatsup liza yer...
019-6191820